Instituut

Over het instituut

 

Onze Klanten

Bestuurders en directeuren, toezichthouders en commissarissen met name in de sectoren zorg, welzijn, kinderopvang, onderwijs, en woningcorporaties. Als klant staat u centraal.

Onze Missie

Het Instituut (IGL) is een onafhankelijk kennisinstituut voor goed bestuur en toezicht. Bestuurders en toezichthouders van dienst zijn bij hun verdere professionalisering is onze missie.

Beroepserkenning

Wij zijn als evaluator en docent erkend door de brancheverenigingen van toezichthouders: NVTZ, VTOI-NVTK en VTW, en CRKBO geregistreerd docent en Executive Board coach (ICF).

Download onze brochure

 

 

Ons Team

 
team1

mr. Daniel Le Gras

   Partner en oprichter van het Instituut. Hij is jurist, gecertificeerd directeur en commissaris (Institute of Directors, London, UK) en Executive en Board coach (Corporate Coach University, USA). Hij is organisatieadviseur geweest bij o.a. bureau Berenschot en register interim-manager. Als docent Governance, Leiderschap en Veranderkunde is hij al meer dan 10 jaar verbonden aan de academies van de NVTZ, VTOI-NVTK en VTW. Hij is auteur van acht werkboeken voor bestuurders en toezichthouders.

team3

mr. Patricia Le Gras-Macdaniel MBA

   Partner en mede-oprichter van het Instituut. Zij is juriste en bedrijfskundige. Zij studeerde Europees recht, en bedrijfskunde aan de Henley Business School in Londen (UK). Zij was universitair docente Europees Recht aan de Open Universiteit en specialist in distance learning concepten. Zij is organisatieadviseur en gecertificeerd Executive en Board coach (Corporate Coach University, USA).

team2

Jacques J.K. Gerards

   Adviserend partner van het Instituut, en co-auteur van twee werkboeken van het Instituut voor toezichthouders. Hij was 17 jaar directeur van de branchevereniging NVTZ. Hij heeft sinds 1988 ervaring als lid en als voorzitter van raden van toezicht van zorginstellingen en woningcorporaties. Als adviseur had hij een eigen adviesbureau. Jacques geniet nu van zijn pensioen.